Atelier de muzica

Cum iti ajuti copilul sa descopere lumea prin sunete? Sigur stii deja ca muzica stimuleaza miscarea, aduce bucurie si ca favorizeaza relaxarea. Da, in plus, muzica contribuie la dezvoltarea emotionala a copiilor, a abilitatilor creative si a achizitiilor lingvistice. Creste memoria si stimuleaza procesul de concentrare.

Asculti acasa muzica, alaturi de copilasul tau, dar cum crezi ca ar reactiona daca v-ati bucura de muzica intr-un grup mai mare, organizat si coordonat de un specialist care va va ghida in procesul de explorare a muzicii?

Atelierul de muzica este o intalnire cu metode prietenoase de acomodare a copilasilor cu diverse instrumente muzicale, cu tonuri muzicale, cu ritmul, si cu multe melodii. Este o modalitate prin care educam gustul copiilor pentru a asculta muzica si un moment de mare bucurie pentru copii si pentru parinti, deopotriva.

Ce facem noi la acest atelier?
• Cantam, ne miscam in ritmuri diverse, potrivite varstei copiilor si interactionam cu instrumente simple de percutie.
• Asculta fragmente musicale diverse pentru a ne largi perspectiva muzicala.
• Initiem si exploram exercitii de motricitate, concentrare, atentie in ideea dezvoltarii auzului si a simtului muzical.
• Facem cunostinta cu instrumente musicale simple si dragalase, care ne vor ajuta sa tinem ritmuri usoare.
• Ne dezvoltam auzul, muzicalitatea prin exercitii de memorizare, exersare a atentiei, a auzului muzical, dar si a intonatiei.
• Invatam sa cantam impreuna ca grup.

Ce castigam?
– Abilitati vocale crescute;
– Dezvoltarea urechii muzicale;
– Dezvoltarea abilitatilor ritmice, a capacitatii de a distinge diferite tempouri (rapid/moderat/rar), de a le executa si stapanirea buna a pulsatiei ritmice, unul dintre primele aspecte legate de primul contact cu muzica;
– Dezvoltarea auzului intern;
– Dezvoltatea achizitiilor lingvistice;
– Stimularea memoriei;

Ne vedem in fiecare miercuri, in intervalul orar:
** 10.00 – 11.30 grupa 1-3 ani;
** 18.30 – 20.00 grupa 3-5 ani;

Durata atelier: 90 min

Structura atelier
1. In prima parte a orei ne vom pregati corporal prin exercitii de respiratie si postura,apoi urmeaza exercitiile vocale (vocalize). 15 -20 de min.
2. A doua parte include cunoasterea instrumentelor de percutie si cateva jocuri de improvizatie ritmica pentru a stabili baza unei melodii. 15 min
3. A treia parte include ascultarea, invatarea si studierea unei piese. Studiul pieselor se va realiza prin acompanierea cu un instrument (toba, maracas, tamburina, etc). Aceasta ascultare activa va fi urmata de reproducerea vocala activa a copilului cu ajutorul instrumentelor. 15 -20 de min.
4. Joaca libera in centrul de joaca educativa “Matei din Tei. 30-40 min.

Trainer:
Gurau Felicia, solist vocal, profesor muzica, absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia Psihologie, Universitatea Bucuresti, absolventa a Scolii populare de arte, Bucuresti, sectia canto popular, absolventǎ a Scolii de Televiziune Tudor Vornicu.

Cost:
* 50 ron/copil/sedinta
Acces gratuit pentru un adult insotitor.

Accesul se face in baza programarii. Inscrierile se fac la: contact@mateidintei.ro sau la 0724 021 332.

Va asteptam cu chef de cantat si de dansat 😉

admin

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *